Teknik Konular > Çalışmalarımız
UZUN KILIÇ (longsword)
Sinan Erşen:
UZUN KILIÇ (longsword)
kılıcın boyu : 107cm.
namlu : 85 cm.
toplam ağırlık : 1,350gr
resimlerin devamı : https://plus.google.com/photos/110028840843912084700/albums/5986193940746612961?banner=pwa
Sinan Erşen:
Üzerindeki yazıya gelirsek Kılıç Yüzüklerin efendisi filminden Gandalf karakterinin kullandığı kılıç formundadır kılıcın adı '' glamdring'' üzerine yazı yazmayı uygun gördüm.Elf fontlarından '' Tengwar Sindarin font'' uygun gördüm ve oraya peygamber efendimizin bir hadisini yazdım ....
'' CENNET KILIÇLARIN GÖLGESİ ALTINDADIR''
hadisin tamamı şöyledir ;
"Ey insanlar! Düşmanla karşılaşmak, harb etmek istemeyiniz. Belki Allah’tan harb felaketinden korumasını isteyiniz. Fakat siz düşmanla karşılaşınca harbin bütün şiddetlerine karşı sabrediniz. Ve biliniz ki cennet, muhakkak surette kılıçların gölgesi altındadır" buyurdu. (Buhari)
Sancar Özer:
Ağırlık, uzunluk, form, estetik ve tüm diğer özellikleri ile tam olarak Longsword karakteristiğine uygun şahane bir kılıç olmuş. Ellerinize sağlık Sinan usta! Gerçekten çok çok güzel bir eser. -^b -^b -^b -^b
Eh artık geleneksel formda bu ayardfa bir Türk kılıcı bekliyoruz sizden. ;D
Bekir Çankırı:
Ellerine sağlık Sinan . Kendi formunda kusursuz hatta daha da ileri giderek , batı formunda ama batılı ustaların bile çoğunun kalitesine yaklaşmakta zorlanacağı estetik seviyesi de yüksek ve nitelikli bir işçilik .
Seninle , ustalığın ve kişiliğinle gururluyuz .
İzninle , Alınıp , kırılmayacağını bilen bir ağabeyin olarak bir de madalyonun arka yüzüne bakmak istiyorum .
Başlangıcından bugüne bütün eserlerin için aynı heyecanı duyarak , yorumlarımda olumlu eleştirilerle daha ilerileri hedeflemeni önerdim .
Bunu sağlayan da yalnızca senin yeteneğin ve işinde görünen titizliğin ve işine saygın idi .
Bu özelliğini kusursuzca sürdürüyorsun , geçimini de yaptığın işten sağladığını da biliyorum , aldığın siparişi , senden isteneni teslim edeceksin .
Ama yine de artık şu seçimi yapmalısın Sinan : Bizde talebi olan batı tarzı kılıçlar mı ? Batıda ya da dünyada talebi hep yüksek olan , bu kültürde soluk alıp vermiş bir erbabının elinden çıkmış Türk kılcı mı?
Cebehane , Bıçak sanatı ve diğer forumların önemli tesirleriyle bugün : Sefa çabuk hocamız , Turgut Aydemir , Cengiz çetin , Rasim örnek , Ahmet turani ,özel projesi için Kayahan horoz Yatağandan Süleyman ve Abdurrahman ustalar gibi isimlerini sayabileceğimiz arkadaşlarımız Türk kılıcı üretiyor Türk kültürüne hizmet ediyorlar .
Sinan erşen e de bu günden sonra düşen artık bu isimler arasında bulunmak , üretimi ile kültürüne katkıda bulunmak , bu kültürün eserleri ile
hepimize parmak ısırtıp , rekabete yönlendirerek kalite çıtamızı hep birlikte yükseltmek ve sonunda Türk kılıcının , Türk ustaların Dünyada bilinir MARKA olmasını sağlayarak üretip . kazanmaktır.
İfademi hoşgör ama gönlüm ve gördüklerim Sinan gibi bir yeteneğin Ayasofyayı takilt etmekle zaman kaybetmesi yerine artık Selimiye gibi bir şaheseri inşa etmesi zamanının çoktandır geldiğini haykırıp duruyor .
Hep tekrarladığım gibi İsmini duyurmak isteyen batılı kalburüstü usta , projeleri arasına bir Türk kılıcı alır ve üretir . fakat yakından bakabilen her Türk , formunda , kabzasında , balçağında ,kınında v.s geleneksele tam oturmayan önemli ayrıntıları fark eder herşeyi ile Türk kılcı olan Türk işçiliğiyle yapılmamıştır , sırf bu yüzden de yavandır.
Bize düşen de Türkiyede Türk usulü , Türk üslubu ile örnekler üreterek Türk ustalığını sergilemektir . Gözlerinden öpüyorum kolay gelsin.
Sinan Erşen:
Güzel eleştirileriniz için çok teşekkür ederim efendim,dediğiniz gibi sipariş üzerine yapılan bir kılıç idi söylediklerinize birbir katılıyorum ve hak veriyorum.Bende aynı düşüncedeyim şuanda bir yalmanlı kılıç üzerine çalışıyorum inşallah anlımın akıyla çıkarım epey zorlanıyorum çünkü yaptığımız herişte olduğu gibi kılıçtada çıraklık yapıyorum.İnşallah yakın zamanda görürsünüz...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git