Türk kültüründe silah kitabı hakkında  (10529 defa okundu)

Selim Atalay

  • Üye
  • *
  • İleti: 67
Türk kültüründe silah kitabı hakkında
« : 06 Mart 2009, 09:30:02 »
Öncelikle şunu belitmeliyim keşke bu konuyu sıkışık bir zamanda açmasaydım ama herşey tazeyken bu konuyu açıyorum. :)

Kitap Ötüken yayınlarından çıkmakta.548 sayfa sanırım liste fiyatı 27 lira ama ben fuardan aldığım için uygun bir fiyata aldım tabi internet sitelerinde daha uygun rakamlarda var.

Kitap hacmindende anlaşıldığı üzere detaylara önem verilmiş, ciddi çalışılmış bir kitap.Özellikle bu güne kadar yerli ve yabancı yazarların yapmış olduğu araştırmalar tek bir kaynak altında derlenebilmiş.Kitap Ortaasya türklerinden Selçuklu türklerine kadar kullanılmış bütün silahları açıklamakta.Hafif silahlarla başlayıp kuşatma silahları ile devam etmekte.Kitapta her silaha aynı oranda yer verilememiş şüphesizki bu o silahlar hakkında elde fazla kayıt olmadığından dolayı.

Ayrıca kitap dipnotlarla zenginleştirilmiş benim gibi ayrıntı sevenler için oldukça iyi ama zaman zaman bu okumayı güç kılabiliyor.Kitap sıkıcı olmamakla birlikte(ki çok heyecanla okuduğum bölümler oldu) akademik bir çalışma olması(ve benim bu konuda fazla bilgili olmamam nedeniyle) okurken zorlanılabilir.
Bu arada şunu belirtmem lazım tam bir kitap kurduyum bu ebatta bir kitabı bitirmem 5 gün sürmez ama bu kitapta yaklaşık 50 gün sürdü.Bu kitap bir ders kitabı gibi okunmalı ben elimde kalemle yavaş yavaş sindire sindire okudum.Kesinlikle dinç vakitlerde okunmalı benim çokça yaptığım gibi yorgunken dinlenme amaçlı okumak bu kitapta mümkün olmayabilir.

Kitap estetiksel anlamda göze hoş gelmekte.Özellikle dikkat ettiğim basım hataları noktasında sadece bir kelimeye rastladım.Bu kanaatimce tolere edilebilir.Çünkü özellikle çok kötü basılmış eserler okuduğum için okumayı ne kadar güçleştirdiğini biliyorum.Kitap resimlerlede desteklenmiş.Şunuda söylemek lazım bahsi geçen silahlar hakkında genel ve bazen teknik bilgiler verilmiş.Elimizdeki kitabın sadece teknik detay içeren bir kitap değil.

Sonuç itibariyle güzel bir çalışma.Özellikle ülkemizde bu alanda yapılmış çalışmaların azlığı düşünülünce.Kitap ilk olması çok önemli.Bu çalışmaların ilerde dahada artması dileğiyle
"Who dares wins"

Durukan Türe

  • Üye
  • *
  • İleti: 155
Ynt: Türk kültüründe silah kitabı hakkında
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2009, 22:04:01 »
paylaştıgınız ıcın çok teşekkür ederim. en kısa surede başlayacagım.

Cengiz Çetin

  • Üye
  • *
  • İleti: 142
Ynt: Türk kültüründe silah kitabı hakkında
« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2009, 20:48:07 »
Kocaman bir özür.Hakkınızı helel ediniz.
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2009, 23:28:31 Gönderen: Cengiz Çetin »
Vur pençe-i alideki şemşir aşkına,
Gülbang-ı asumanı tutan pir aşkına.

 

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2