Başlarken > Etkinlikler, Haber ve Duyurular

Türk Okçulugu Çalıştayı 2009

(1/4) > >>

Durukan Türe:
 Sevgili arkadaşlar

27 nisanda Ankara da Türk Okçulugu ıle ılgılı bir çalıştay yapılacaktır. ana konu okçuluk olsada yatagan ve kılıç talımi ile ilgili yabanci bir konugunda davet edildiği bu çalıştayın linkini veriyorum

http://www.turkokculugu.com/2009calistay/

akademik çevrelerinde ilgilenmesi ile bu ve benzeri konular daha saglıklı olarak ele alınabilecektir.
camiamıza hayırlı olsun. Forum üyelerinden katılmayı düşünen varsa haberleşebiliriz.

Cengiz Çetin:
Ben Çalıştaya katılacağım.İşyerinden iznimi aldım.Herhangi bir başvuru veya kayda gerek yok.O gün orada olmak yetiyormuş.Gelen üyelerimizle tanışmak isterim.

Kayahan Horoz:
Ben yurtdışında olacağım, ancak çalıştayı izleyecek arkadaşların yorumlarını almayı çok isterim.  Zira "Türk Kılıcı ve Yatağan" konusunda sunum yapacak olan Polonyalı Bay Darek kendi ülkesinde Uzakdoğu sporlarıyla bütünleşik olarak kendi geleneksel okçuluk ve süvari kılıcı eğitimlerini ( ! ) veriyor (http://www.estokada.pl/) ve kendisi daha önce (en azından kendisine bu sunum teklifi gidene kadar) hiç yatağan görmemiş..!

Bunu yazıyorum, zira daha önce bu çalıştayı hazırlayan kemankeş dostları bu konuda eleştirmiştim; esasen bir okçuluk şenliğinde tanıştıkları bir dostun Türk Okçuluğu Çalıştayı'nda yapacağı sunumun adına "Türk Kılıcı ve Yatağan" adı verilmesinin yanıltıcı olacağını, en iyisinin kendi ülkesinin süvari kılıcı tekniklerinden bahsederken, bunların Türk Kılıcı ile de uygulanabileceği gibi bir benzerlik kurulması olacağını söylemiştim, ama yine de çalıştay afişinde "Türk Kılıcı ve Yatağan" başlığını gördüm.   :(

Sancar Özer:
Katılıyorum. Kanaatimce, yabancı bir kılıçseverin Türkiye'ye Türklere Türk kılıcı ve yatağan konusunda ders vermeye, sunum yapmaya değil, ancak ders almaya ve müzeleri gezerek bilgisini, görgüsünü arttırmaya gelmesi mantıklı ve uygun olur. Kendimizi hafife almak gibi kötü bir huyumuz var maalesef.

Cengiz Çetin:
Kayahan bey bilgilendirmeniz için teşekkürler.Polonyalı misafirin kim olduğunu bilmiyordum sayenizde öğrendim.Emin olun "Allahın polonyalısı bize yatağan anlatacak,utanmamız lazım" diye düşünmüştüm. Yatağan süvari kılıcı değilki.Neden böyle bir organizasyon yapıldı acaba.Ben katılacağım.Gidince görme imkanım olacak.İyi yolculuklar diliyorum.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git