Genel Konular > Diğer Silahlar ve Savunma Gereçleri
Yeni Miğferim
(1/1)
Gokmen Altinkulp:
Yeni miğferimin resimlerini burada paylaşmak istedim.
ne düşünüyorsunuz?
selamlar
Gökmen
http://www.atli-okculuk.com/2014/11/16-yy-turk-osmanl-suvari-migferi.html
Sancar Özer:
İşçilik gerçekten fevkalade. Güle güle kullanın.
Merak ettiklerim:
1-Miğfer içinin kaplamasında hangi malzemeler kullanıldı? Bu kaplamada hangi tarihi örneklere başvuruldu?
2-Miğfer gövdesi yekpare olarak mı yoksa parçaların birbirine kaynaklanması ile mi yapıldı? Eğer yekpare ise sıcak dövme mi yoksa metal sıvama yöntemi mi kullanıldı şekillendirilirken?
3- Miğferin et kalınlığı nedir? Karbonlu çelik mi yoksa demir saç mı kullanıldı?
4- Miğferin toplam ağırlığı nedir? At üstünde deneme şansınız oldu ise kullanımı ve rahatlığı size göre nasıl?
5-Yapan Kırımlı ustanın adını ve diğer eserlerini inceleyebileceğimiz bir internet sitesi veya facebook sayfası veya başka iletişim bilgilerini varsa öğrenebilir miyiz?
Bekir Çankırı:
Güle güle kullanın . Gerçekten de ince ayrıntılar çok ustaca işlenmiş ,aslına çok yakın mükemmel bir eser . Yapan kırımlı ustayı da ayrıca kutlarım ellerine sağlık .
Ortak ilgi alanımızdaki tüm konular , ülkemizin gündeminde yeni ,yeni yer bulmaya başladı . İlgi artıp , talep yükseldiğinde üretim de miktar ve kalite anlamında yükselecektir bence .
Her geçen gün sayıları artan yeni ustalarımız , kalite çıtalarını yükselterek kılıç üretiminde hızla yol almaya devam ediyorlar .
Eminim hepimizin göğsünü kabartacak kaliteli örneklere çokta uzak olmayan zaman içerisinde şahit olacağız .
Artan ilginin doğal sonucu olarak benim beklentim de; kalkan, zırh , miğfer, temren ,mızrak hatta giderek tarihimizden fitilli ve çakmaklı ateşli silah örneklerinin de görülmeye başladığına şahit olacağımız .
Navigasyon
[0] Mesajlar
Tam sürüme git