Teknik Konular > Çalışmalarımız

satır..

<< < (3/3)

Cengiz Çetin:
Ellerinize sağlık satır çok güzel görünüyor.Çok zahmetli ve sabır gerektiren bir süreç.Emeğinize sağlık.Genelde yanık yağda su veriyorlar bu tür aletlere daha bi güzel görünüyor bence.
Meneviş rengini bende çok severim ve hep babamı hatırlarım o renkte. Beraber körük çektiğimiz zamanlarda meneviş rengini anlatır ve renk değişimlerinden sertliğini anlardı.yaptığı her işte çekiç izi bırakırdı.Özellikle çekiç izi bırakır "nazardan korunmak lazım" derdi.Birde ekleme  yaptığı aletler olduğunda ek izini asla kaybetmezdi.Müşterinin görmesi gerekir derdi.Demir dövmenin  bir ustalığı olduğu gibi birde sunum kültürü varmış.

Sancar Özer:
Dünyanın en eski demirci milletinde bu kültürün olmaması düşünülemez zaten; acı olan nerdeyse izlerini kaybetmek üzere olmamız. Sadece yapım tekniklerinin değil bu sanat etrafında oluşmuş jargon, adap ve göreneğin de diriltilmesi için çalışmak lazım.

Durukan Türe:
Sn Gokhan  ve Kayahan Beyler,
bellı bir suer için ıstanbuldayım. Hazır burada ıken ve eger ıstanbulda yasayan başka arkadaşlar da var ıse bır buluşma ayarlayamazmıyız?

damascus için denemedim. aslında denemek lazım. ilk fırsatta bakarım. ayrıca sayın moderatorlerden bir talebim olacak. gercekten arasıra detaylı resim göndermek gerekebiliyor. gelecekteki güzel calısmaları 120 kusur Kbyte sıkıstırmadan göndermenin yolu yordamı var mıdır. ?

istanbulda yaşayan arkadaşlarla mesela onumuzdeki pazar merkezi bir yerde buluşma imkanımız olur mu ? sanırım bu iş kayahan beye uygun :)

Sancar Özer:
forumun teknik detaylarına hakim değilim; Kayahan bey sizi daha iyi aydınlatabilir bu hususta ancak bir öneride bulunmam gerekirse: çok büyük veya çok sayıda resim paylaşmak istiyorsanız photobucket, imageshack gibi sitelere bu resimleri yükleyip buraya linklerini koyabilirsiniz. ;)

Kayahan Horoz:
Hoşgeldiniz Durukan Bey, pazar buluşması çok iyi bir fikir.  Gelebilecek arkadaşlar bana mesaj göndersin, yeri-saati ona göre belirleyelim.

Resim ekleme konusunda, paylaşım sitelerinin bir süre sonra bu dosyaları silme olasılığı nedeniyle ben (en azından şimdilik) forumumuzun eklenti kapasitesini artırmayı tercih edeceğim.  Eğer bu da yeterli olmazsa, o zaman başka bir çözüm düşünürüz.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git