Teknik Konular > Çalışmalarımız

satır..

<< < (2/3) > >>

Durukan Türe:
 fotografta tam ölçülerini kestirmek zor. uzun bir bıçak olabilmesi için oldukça etli, enli ve agır. sanırım normal bir bıçagın yanına resmi olsa arada ki fark net anlaşılacaktır. bende ara sıra büyük bıçak yaarım. özellikle amerikan bowie sini. ama inanın bu  onlardan da büyük. bu bir pala. agırlıgı bu iş için ideal . dengeli bir tutuşu var. tabi şekil verilme aşamasında biraz değişik dövülmüş olsa idi çok güzel bir kukri olurdu. sanırım 1095 karbon çeligi. ama emin de değilim. uzerinde de çok hoş bir meneviş mavisi var ancak bu resimde net çıkmamış maalesef.

Sefa Çabuk:

--- Alıntı yapılan: Durukan Türe - 02 Mayıs 2009, 01:11:40 ---o zaman bendeki fotografı yolluyorum ama kalitesi iyi degil. bir an önce sen kendin cekde görelim. bilimsel deneyede çok sevindim. ayrıca bende bir parça göndermek isterim. bu arada 1070 ler de sanırım bir sorun var ki su almıyorlar bir türlü....

--- Alıntı sonu ---
Durukan 1070 çeliğin sendeki parçasından bende var pazartesi günü zaman bulursam hemen bir su verip denerim bakalım durum ne. ( 1070 kare kesitli olanmıydı  ???)

--- Alıntı yapılan: Sancar Özer - 02 Mayıs 2009, 01:41:17 ---Elinize sağlık Sefa bey; çok güzel bir bıçak. Form olarak bana kukriden çok maşet(machete) tabir edilen uzun bıçak türünü hatırlattı.

--- Alıntı sonu ---
Sancar bey aslında macheteye benzemiyor gerek form gerekse ağırlık açısından çok farklı Durukan da belirtmiş zaten. Aslına bakarsanız yapıma başlarken Kukri yapmak için başlamıştık ama biraz doğaçlama oldu bu form ortaya çıktığında tekrar eğmek istemedik formu, bu daha hoşumuza gitti anlayacağınız, menevişi net gösteren bir fotoğraf çeker gönderirim.

Durukan Türe:
evet. kare kesit. ben su verme testi yaptım olmadı. hatta o kadar bi haber di ki bunun kare lama oldugunu dusundum bir ara :)

Gökhan Bakla:
durukan satırdaki meneviş rengi çok hoş duruyor, çeliğin üzerindeki çekiç izleri her zaman hoşuma gitmiştir, işin körükten çıktığının ve üzerindeki emeğin delili gibi, belkide o yüzde öyle parlak bıçaklar pek hoşum gitmez.

bir diğer konuda damascuslarıda pürmüzle ısıtırsanız, iki farklı çelik kullanıldığı için biri diğerinden önce meneviş rengi olacağından mavi beyaz bir bıçak elde etme olasılınız var, o da çok güzel oluyor mesela.

sefa bey elinize sağlık, güzel bir bıçak olmuş, uzun parçaları işlemedeki zorlukları bilirim istediğin forma sokmak biraz zordur.

Selim Atalay:
Hem bıçak hemde satır çok güzel ama meneviş rengi daha bir güzel ;D Ellerinize sağlık.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git