Teknik Konular > Çalışmalarımız

Deneme

(1/3) > >>

Sefa Çabuk:
Daha önce Durukanın sözünü etmiş olduğu ama benim bir türlü fırsat bulup fotoğraflarını çekemediğim bıçağın ( aslında bıçak demeye dilim varmıyor  :)) yada bir çeşit Kukri diyelim, fotoğraflarını bugün çektim ve sıcağı sıcağına hemen foruma göndereyim dedim.
Kısa bilgi, üretim tekniği olarak talaşlı üretim tekniği kullanıldı, malzeme 1095 yüksek karbonlu ve silisli çelik, talaşlı üretimde spiral taş ve flap zımpara ( zirkonyum ) kullanıldı. Su verme işlemi yapılmadı sadece yüzey oksitlenmeye karşı dirençli olsun diye yaklaşık 300 derece civarında ısıtılıp yanmış motor yağına daldırılarak meneviş verildi. Sap kısmı gövdeyle bir bütün, sap ve kın için aynı ağaç kullanıldı ( sapelli) sapta kullanılan ağaç, sapa tek bir pirinç perçin yardımıyla ve sap üzerinde oluşturulan cıkıntılardan yararlanılarak ve epoksi yapıştırıcı sürülerek tespit edildi. uzunluğu 550mm. son bileme 25 derece ve 15 derece ağız ,et kalınlığı 6mm. Aklıma gelenler bunlar

Sefa Çabuk:
.

Sefa Çabuk:
.

Sefa Çabuk:
Kın üzerinde motif olsun diye bakır bir plaka üzerine asit indirgeme yöntemiyle desen yapıldı ve ardından desen biraz antik görüntü alsın diye renklendirildi, bele takma yeri de yine bakır ve döner bakır halka ( iç kısımdan perçinle birleştirildi)

Sancar Özer:
Sefa bey, elinize sağlık. Merak ettiğim birkaç husus var. Isıl işlem yapmadığınızı beliritmişsiniz; peki sulama olmadan bu tip bir namlu ağız sertliğini nasıl muhafaza edebiliyor? İkincisi her iki teknikle de bıçak ürettiğiniz için soruyorum talaşlı üretimin klasik örste dövme tekniğine göre müşahede ettiğiniz artı ve eksileri sizce nelerdir?

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git