Teknik Konular > Çalışmalarımız

hafta sonu çalışması

(1/2) > >>

Durukan Türe:
arkadaşlar hafta sonu daha onceden verdigim bir soz için arkadaşıma bir mutfak bıçagı yapmaya giriştim.
çelik D2 ( kismi paslanmaz çelik )
sap : bunu sefa nın söylemesi gerekecek zira ben bir türlü ögrenemedim.
pin : bakır.

Sancar Özer:
Elinize sağlık Durukan bey. Zarif bir eser. Kısmi paslanmaz D2 çeliğini ilk defa duyuyorum. Özellikleri nelerdir; örneğin su alabiliyor mu? Bu bıçağı suladınız mı?

Gökhan Bakla:
güzel bir bıçak durukan, perçinlerden anlaşıldığı kadarıyla çelik sapın sonuna kadar, tamamında var. çeliğin sapın yarısına kadar girdiği ekmek bıçaklarına kıyasla oldukça güçlü olmalı.

çalışmaya devam :) ellerine sağlık

Durukan Türe:
her çeliğe sertleşme suyu gerekmez sancar bey.

öncelikle D2 çeliginden biraz bahsedeyim. bu yüksek krom içeriğine sahip bıçaklar için özellikle daha önceki yıllarda çok kullanılan bir malzemedir. krom içerigi % 12-13 arasındadır. bazı üreticilerin celiklerinde % 13 oranı onları paslanmaz yapar. diğerleri ise paslanmaya dirençlidir.

sürtünme aşınmalarna karşı en iyi bıcaklardan birisidir.

buna su veya yağ verilmez. havada sertleşir. 440 c de böyle şertleşir.

bu ise önceden sertleştirilmiş bir malzemeden yapıldıgı için ayrıca sertleştirme işlemine gerek görmedim. bugün polisaja verecegim.

evet tam sap. benim kişisel tercihim :)

Durukan Türe:
elimde beklettigim  çalışmaların birkaçını da fotografa eklemek istedim. daha yapılacak çok işleri var..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git