Teknik Konular > Çalışmalarımız

avcı bıçagı

(1/6) > >>

Durukan Türe:
arkadaşlar yeni projem bir avcı bıçagı yapmak. yapım aşamalarını sizlerle birlikte paylaşmak istiyorum.

ilk önce kafamdaki şekli bıçagın namlusuna ileşledim. aşagı yukarı bir kaza olmazsa son urunun hatları şimdiden bıçaga geçti. ve perçinler için delikleri açtım. her nekadar sutunlu matkap varsa da el matkabı ıle daha pratik oluyor.

avcı bıcagı denince net bir şekil olmadıgını siz forumseverlere ve bizim forumumuzu izleyen bıçak sevdalılarına hatırlatmam gerekir. genel amaclı bıcak sınıfına girer. tabi tüm bıcaklarda oldugu gibi kullanıcının genel ihtiyaclarıa cevap verebilmesi lazım. geyik avı ile balık avı dogal olarak farklı tip bıcaklar gerektirecektir.

diğer aşamaları yaptıkça sizlerle paylaşacagım.

Sancar Özer:
Kolay gelsin. Ne tür bir çelik ve üretim metodu kullanmayı düşünüyorsunuz?

Durukan Türe:
aşama aşama beraber görecegiz ;D  çelik D2. bu türkiyede soguk takım çelikleri altında siniflandırılmış bir çelik.  % 1.5  karbon % 12 krom ve % 1 oranında molibdenyum içerir. molibdenyum nedeni ile tane çapı oldukça kuçülmüştür. yüksek karbon ve krom oranları ise oldukça iyi agız dayanımı verir. sanayide de kesici takımlarda kullanılır. birde ısıl işlem çarpılma-yamulmalarına karşı dayanıklıdır. hava çeligidir. en son yapılan daha modern bıçak çeliklerinden once en iyi bıçak çeliklerinden biri olarak kabul edilirdi. bence hala oyle.

eger becerebilirsem aşama aşama beraber izleyecegiz.

Durukan Türe:
bıçagın dış konturleri belirlendikten sonra sap takma işine geçiliyor. uygun iki ahşap parçası bıçagın perçin delikleri  hizalanarak deliniyor. bu işleme dikkat etmek gerekir. çünki sonrasında ideal estetik noktaya ulaşmada bu adım önemli .

bu arada bazı resimleri cep telefonum ile çekmek durumda kaldıgım içim arzu ettigim kalitede olmadı. kusura bakmayın lütfen :)

Durukan Türe:
bu arada perçinler hem sonraki işlemlerde kolaylık olması için hemde bıçagın muntazam birleştirilmesi için yerlerine takılmış durumda

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git