Selamlar, Kayahan Bey geçmişte yaşadığımız hoş olmayan durumları bir tarafa bırakacak olursak. Olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim.
Sorun, Malum kişinin üslubudur. Herkesin eleştirme hakkı vardır. Lakin şahsımı tanımadan yaptığımız işin detaylarını bilmeden bu denli önyargılı eleştiriler, cahillik, uydurma gibi sözler hoş değil.
Sizin forum yönetcisi olarak önlem almanız bizce daha doğrudur. Bu forumun saygınlığına gölge düşüren bu tür girişimlere izin verilmemelidir.
Eğer bu forum sitesinde yazı yazıp paylaşım yapanlar kendilerini Türk savaş sanatlarında üst kuruluş olarak görüyorlarsa burda bir sorun var demektir.
Yapılan iş bir sanattır. Kimi beğenir kimi beğenmez ve bir önceki mesajımda belittiğim gibi herkes tarafından beğenilmesi için yapılmış bir çalışmada değildir. Halkın beğenisi bizim için daha değerlidir. Web sitelerimize göz atılırsa bu beğeni görülecektir.
Diğer taraftan Devletin ilgili birimlerinde kabul gören çalışmamız kurumsal bir kimlik kazanmıştır. Bu tür yıkıcı eleştiriler bir anlık heyacanla yada konu hakkında olgunluk zannı ile yapılsada farkında olmadan kurumların saygınlığına yöneliktir, şahısların değil. Emin olun kurumlarda şahsım kadar olumlu ve ortak bir nokta bulma çabasında olan kimseyi bulmakta oldukça zordur.
Kurum diyorum çünkü bizim başlattığımız bu çalışmayı yarın başkaları çok daha ileriye götütür ve başarı her zaman kurumundur.
Bu forumda bir çok değerli bilgi paylaşılmış. Diğer taraftan aletlerin kullanımına dair paylaşılan videolarda gördüğüm, özellikle Avrupada işin teknik kısmı ile uğraşanlar bizden ileride değil. Bunların hangileri bilimsel çalışma ve sağlam kaynaklara dayanarak yapılmıştır. Bu görüntüleri paylaşan arkadaşlar bilimsel çalışmaları görüpte mi paylaşıyorlar.
Bizim hangi kaynaklara dayanarak yaptığımız ise web sitelerimizde yazılı kimseden bilgi sakladığımız yok. Katkı sağlamak isteyen arkadaşların katkılarıda bizim için değerlidir. Detaylı bilgi almak isteyen gönüllülerin saygı çerçevesinde yapılan taleplerine cevap vermek bizim görevimizdir. Fakat burda yapılan saygı sınırlarının dışında ki yaklaşımlar, nesfi çabalardan öteye gitmez. Bu tutum şahsıma İnşallah hiç bir zarar veremez. Kötü söz sahibinindir.
Sizinde dediğiniz gibi internette ulu orta tartışmak bir çok yanlış anlaşılmayıda beraberinde getiriyor. Her hangi bir saldırı olmadığı sürece forumlarda yazışmayı doğru bulmuyorum. Teklifiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Dilediğiniz zaman sizin ve benim uygun anımda görşebiliriz.
Web sitemizde adres gösterme sebebimize gelince malum kişiye özel mesaj gönderdim. Kendisi sabırsız bir arkadaş. Yazdıklarını özellikle şahsıma yönelik yazdıklarını tekrar değerlendirmesini istedim. Dostları ile istediği gibi paylaşımda bulunacağını söyledi. Matrak konusunda hiç bir yetkisi olmayan bir kişi böyle bir özgürlüğe sahipse, Matrak çalışması yapan camiamızı ve çalışmalarımzı takip eden halkımızı haberdar etmek ve bu tür karalamalardan korumak bizim asli görevimizdir.
Kendisi bu konuda olumlu bir adım atarsa web sitemizde ki mesajı kaldıracağım.
Yüzlerce yıldır yapılmayan Matrak oyununun bilimsel çalışmalarının hemen ortaya çıkmasını istemek haksızlık olur. Kaynakların azlığı bu tür bir çalışmanın yapılması için şimdilik engel teşkil etmekte olup, emin olun bu çalışmalarda süreç içinde yapılacaktır.Sabırlı olmak lazım. Bilim sabırla ilerler.
Merak ettiğim bir konu, Türk savaş sanatlarına dair yaptığımız geçmişe dönük ve kaynak gösteren tamamen unutulmuş bir oyununun teknik çalışması Türkiye'de bir ilktir. Bizim haricimizde böyle bir çalışma bildiğim kadarı ile yok. Varsa bildiğiniz söyleyin lütfen.
Acaba savaş sanatları haricinde başka alanlarda da canlandırma çalışmaları varmıdır. Ve bu çalışmaların kaç tanesi bilimsel kanıtları ile herkesin kabul gördüğü bir yapıda hayata geçmiştir.
Bunları sormakla gelmek istediğim nokta Matrak çalışması bir ilktir ve kabul görmesi anlaşılması hemen olabilecek bir şey değil. Bu cephede bir çok Cenk'e girdik. Ömrümüz yettikçede gireceğiz.
Dileğim şudur ki sizler gibi Türk tarihini ve savaş sanatlarını araştıran güzide insanların yıkıcı değil yapıcı olmasıdır.
Bizim ilgi alanımızda olan Kemankeşlikle ilgili Türkiye'de yetkin bir çok kişi ile görüştüm. Burda bize yapıldığı gibi bir tavrın içine asla girmedim. İleride Kemankeşlik çalışması yapmaya hazır olduğumuzda onlardan destek alacağımıza söz verdim. Doğrusuda bu, yapılan hiç bir çalışmayı yok saymadım cahillik ve uydurmadır diye karalamadım. Halende çalışmalarından dolayı müteşekkir olduğumuz gönül adamları ile görüşmekteyim. Bildiğim kadar ile bu alanda da henüz bilimsel bir çalışma yapılmadı. Hangi mantıkla Türk kültürü adına yapılan bu çalışmaları yok sayabiliriz.
Nihayetinde yapılan iş Türk milleti namınadır. Efkan ÇALIŞ burda bir vesiledir. Kuldur hatası olur, eksiği olur.
Bu yola baş koyduğum günden bu yana akademik makamların zirvesinde kendine sağlam yer edinmiş bir çok kişi kişisel kopmleksleri nedeni ile burda bilinçsizce yapılan yıkım çalışmalarından daha fazlasına cürret ettiler. Olumsuz yaklaşımları ile bu sürecin içinde kendilerini değersizleştirdiler ve Matrak tarihi kayıtlarına öylece geçtiler. Zamanı gelince bu kişileride tanıkları ve delilleri ile açıklayacağım.
Matrakcı Nasuh'un konumuz ile ilgili bir dörtlüğü ile yazıma son vermek isterim.
Saygılarımla Hoşça kalın.
"Cümle kârı aslıla itmek gerek
Her yola hemrâhla gitmek gerek
Tâ ki zahmet görmeye gümrâh olup
ŞÃ¢d u handân ola maksûdın bulup"
Matrakcı Nasuh