Ahh ahh, aslında hep istiyorum bir çırak ama, ne yeterli para verebilirim ona ne de sorumluluğunu alırım. Elini bir makineye filan kaptırır, ayıkla pirincin taşını
. Bazen bazı işler tek başına çekilmiyor, birisini istiyorsun yanında. Bazen ağır bir şeyi tek başına hareket ettirmeye çalışırken, üçüncü bir el olmadan yapılamayacak bir işi tek başına yapmanın yollarını ararken yalnızlık tak ediyor.
Bir de tabii günümüz insanı genelde kısa yoldan "köşe dönme" derdinde olduğundan gençlere el emeğinin keyfini aşılamak çok zor...
Bu arada toz emme, wootz, disk zımpara, mikarta, yeni perçinler tasarlama vs. projeleri derken sıfırı tüketmişim
. Eh gelecek ayı beklemek zorundayım artık: Yeni başlamayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum, eğer gece gündüz bir makine tasarımıyla ya da bir materyali bulmayla, sabahtan akşama deliler gibi sanayi sanayi, tedarikçi tedarikçi dolaşıp aradığınız birşeyi bulamayıp sonunda gidip bir tornacıda filan kendiniz imal ettirmekle, akşam dönüp sabahlara kadar kafanıza takılan bir sorunu nasıl halledebileceğinizi araştırmak için internet forumları ve kitapları okumakla uğraşmak istiyorsanız, bunun sonunda kendiniz için bir gazoz parası bile ayırmadığınızı, tüm gelirinizi bu sanata döktüğünüzü anlamak size keyifli geliyorsa, 6 saat hiç durmadan tek bir hareketi tekrarlayarak 10 santimlik bir bıçağın sadece yarısının perdahını bitirdiğinizi görüp "bugün hızlı bitirdim" diyerek sevinebiliyorsanız, günün sonunda elinizde kesilmedik, yapış yapış olmamış bir yerinin, kolunuzda traş edilmemiz bir tek tüyünüzün kalmadığını farketmeyebiliyorsanız.... Hımmm: O zaman belki bu sanatla uğraşabilirsiniz. Değilse, aman vakit varken bir an önce kendinizi çıkarın bu bataktan derim