eylem beyazıtaki satış yapan usta süleyman şahin http://www.sahinbicak.tr.gg/ sitesi yeni kuruldu denizli yatağanda imalat yapmakta ama kurban bayramı nedeni ile taksimde olacağını söylemişti yurt dışına satış yapmaye gelince yurt dışı vergilerinden ve AB ülkesi olmayışımızın çok büyük etkisi var sitemiz üyesi magrup bey kendileri yurt dışında ikamet eder bu konuyu görüştük müşküliyetin fazla olduğunu belirtmişti
Merhaba Arkadaşlar,
Abdurrahman beyin anlatıgı gibi yurt dışında kalıyorum ve bundan 1 sene önce Silah alışımda şu konu gecti başımdan:
Bir İnternet sitesinden bir Yatağan begenmişdim ve acık artırmada satın aldım. Ödemeyi 'Paypal' aracılıgı ile hallettik. (Paypal Kredi Kartı gibi anlamda ve Dünyanın her yerine Problemsiz giden bir ödeme profili gibi bir şey)
Aldıgım Yatağanın satıcısı bır Yahudi antikacıydı (Arufa, İsraelden) Yatağanın gelmesi 4 haftayı gecikince, tabiiki adamı aradım ve Kılıcın gelmedigini ve bunca para ödedıkten sonra acaba 'carpıldım' şüphesine düştüğümü aktardım. Satıcı nasıl olur dedi, elimde Kargoyla gönderdigime dahil delilim var Bbir , İkincisi size bir 'Trackıng Numarası.' vereyim kendiniz takip edin dedı.
(Tracking Nr. Kargo Şirketinden verilen bir 'ibucu' bu numarayla Internet sayesinde malınızın Dünyanın şu an neresinde ise bulup gösteriyor)
Uzun lafın kısası, kılıcın geldigini gördüm ama başka bir Adrese gönderilmiş. telefonla aradım Alman Gümrük daıresı cıktı karşıma!!! (Hauptzollamt). ''Aaa, evet bizde seni arıyacaktık diye'' cevap alınca bu konuda başıma gelecekleri anlar gibi oldum....
Müsadenizle Kısa acıklamada bulunayım: Satın aldıgınız Mal kara yolu değilde, Hava yolu ile geldiyse şunlarla karşılaşabilirsiniz, yani benim başıma gelen konu söyle bitti: Frankfurt Havalimanı aynı anda Almanyanın en büyük Gümrük kapısı, Schengen Anlaşmasına üye olmayan her Ülkenin Malları burada Röntgen Aletinden yani X.ray ışınlanmasından gecerek icine bakılıyor. Silah veya ona benzer veya hoşlarına gitmeyen her şey orada zaten belli ve ayrılanarak yurt ıcı Gümrüklere dagılıyormuş...
Böylelıkle benım Yatağan 5 Hafta sonra bana gelebilmiş ama daha kavuşamamıştık birbirimize. Nedenide Gümrük Memuru sadece şunları istedi: Alış Fıyatının bedeli ve faturayı, Ebay veya herhangi Satış sitesinin yazışma profillerini, Satıcının ve Alıcının acık Adreslerini, Kendim yetişemedıgım ıcın eşım gitti, Paketi ellememişler, eşim kontrol altında acmış, Mors dişi Kabzayı görünce bune diye sormuşlar. Oda vallahi ben bilmem, Kocboynuzu herhalde diye yanıt vermiş. Yüzde 19% KDV, yüzde 7,5% Gümrük ve yüzde 5 % işlem parası yatırarak yatağanı almış.
(Bayahı pahalı bir şey oldu yani...
Ertesi gün benım bir Veteriner ve ayni anda Avcı olan bir Dostuma anlattım konuyu. Bana yat kalk dua et,
1. sana o Silahı vermişler,
2. onun birde Mord dişi oldugunu bilseler sen bırak onu gümrükten cıkarmayı, koklatmazlardı bile,
3. sana o yetmiyormuş gibi korunma altında olan bir hayvana zarar verme konusunda birde Savcılıkla ugraşırdın diye yanıt alınca insan bir başka oluveriyor.
Bunun üzerine Alman gümrük Kurallarını inceledim ve şunu sizlere kesinlikle aktarabilirim. Alman Gümrüğünden girebilecek bıcakgın 8,5 cm kesıcı tarafı kabzadan sonra gecmiyecek, Sade bir tarafı kesici olması şart, vs. vs.aksi taktirde silah elinizden alınıyor, Silahın degerinın züyde 40% kefil olarak görünüyor ve en kötü ıhtımal Savcılıkla başınız derde. Eger Kılıc getirme niyetinde iseniz, 'EWG' Scheın (waffenerwerbsscheın) denilen ve Avcı veya Silah ruhsatı olan Kişilerde bulunan belgeniz yok ise hic boşuna ugraşmayın. Size gümrük sıtesini adresini yüklüyorum. Almancadan ayrı Ingilizce ve Fransızca okuma imkanı tanınmış.
http://www.zoll.de/b0_zoll_und_steuern/d0_verbote_und_beschraenkungen/a0_oeffentliche_ordnung/a0_waffen_und_munition/c0_verbotene_waffen/index.html İsterdimki size daha iç acıcı bir acıklamada bulunayım,ama maalesef durumlar burada böyle..Eger bu Konuda daha sorusu olan Üyelerimiz var ise, cekinmeden sorsunlar. Elimden geldıgı kadar burada cevalandırmayı bir Borç bilirim..
Selam ve Saygılar...