Teknik Konular > Metalürji ve Malzeme Bilgisi

Metal Yüzeylerin Renklendirilmesi

(1/5) > >>

Sefa Çabuk:
"İki Ayrı Bıçak" başlığı altında konusu geçmişti, metal yüzeylerin renklendirilmesi ayrı bir başlık altında daha derli toplu olur diye yeni konu açtım. Diğer konuda sözünü ettiğim ders notlarını uzun bir uğraştan sonra buldum ;) hepsini toparlayıp yazmaktansa tembellik yapıp tarayarak göndermek daha işime geldi ;) bu nedenle gerekli bölümleri tarayıp gönderiyorum, o zamanki notların basıldığı sayfalar ve basım kalitesi tarama sonrası ancak böyle çıktı elden bir şey gelmez, idare edin artık. Günümüzde teknoloji o zaman göre oldukça gelişti değişti, elbette daha farklı yöntemler vardır ama şundan eminim ki buradaki tüm işlemler öğrenciliğimiz zamanında tarafımızdan denendi, yani işe yaramayan bir şey yok. Umarım birilerinin daha işine yarar, kolay gelsin. ( sırasıyla fotoğraf gibi ekliyorum)

Sefa Çabuk:
devam

Sefa Çabuk:
son

Emre Kipmen:
Anodizasyon alminyum ve titanyum gibi metaller için başarıyla uygulanabilir ancak demir bazlı metallerde anodizasyon işe yaramıyor.

Sefa sağolasın, mavi renk konusu hep merak ettiğim bir konuydu, siyah çok dert değil ama kahverengi konusu da ilginç. Eh elimizde bir de kırmızı, sarı ve yeşil solüsyon reçeteleri de oldu mu değmeyin keyfimize  ;D... Tekrar teşekkürler Sefa, eğer başka reçeteler de çıkarsa notlardan lütfen buraya koysana, acaip işe yarayacak ilerde.

Birkaç resim koyuyorum, bıçak ustalarının elde edebildiği renklere örnek olması açısından...

Durukan Türe:
sefa sen bıçaklarına solusyonla mı renk verdin yoksa sadece menevişledin mi? menevislemek gerilim gideremek son urun sertliğine etki eden bir şey ama solusyonlar da bu durum böyle değil sanırım. daha dekoratif amaclar gozetilmekte. yanılıyormuyum.?

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git