Merhaba Arkadaslar,
yazdıklarınızın hepsini okudum ve aynı anda sevindim ve üzüldümde. Elimden geldigi kadar teker teker cevaplandırmaya calışacagım. Ve lütfen tekrar belirtmek istiyorum amacım ve niyetim kimsenin Kalbini kırmak veya Rencide etmek değil buna kesinlikle emin olun.
Sefa bey yazmıs:
ancak forumda alt başlıklarda yer alan bıçak ve belki giderek kılıç üretimiyle ilgili açılan konuların yoğunluğundan Sizin neden rahatsız olduğunuzu gerçekten anlamadım, bu başlık altındaki konulara belkide bin bir emekle katkı veren herkesin, elinden geldiğince avatarınızın altında da yazan "tarihini koruma külü değil ateşi korumaktır" mantığında hareket ettiğini, sanıyorum gözden kaçırıyorsunuz. Yazınızda sözü geçen "Osmanlı silah tarihini" ne yazık ki sadece geçmişte olanları yad ederek ve geçmiş başarılarımızla övünerek koruyamıyoruz, bu nedenle ülkemizde tarihte ün salmış hiç bir silahı üretemiyoruz, bu ne kadar acı değilmi?! içtenlikle söylemek gerekirse Fatihin kılıcının taklitini Amerikada bir Amerikan vatandaşının yapmış olması size garip ve incitici gelmiyormu, bana geliyor. Ne kadar estetik değeri olan ve sanatsal bir yapıt olduğu belli olan, fotoğrafını eklediğiniz Yatağanı bırakın yeniden yapmayı ayrıntılı çizimlerine bile ulaşamıyorsunuz, neyin tarihini konuşacağız, üretme yeteneğine sahip olmadığınız hiç bir değere sahip olamazssınız.
Müsadenizle cevabım:
Sefa bey,
Bilemezsiniz ama bir Örnek vereyim:
Yurtdışında yataganın ne oldugunu , nereden geldigini bilmeyen Yüzbinlerce insanımız var. Ben bu konuya dayanmak istedim. Bırakın Silah üretmeyi bir yana, Yataganın varlıgının farkında olmayan bir toplumdan konuşuyorum ben. Yatagan dedigim zaman, gecenlerde bir bayan doğru Mutfak icin Solingende üretilen WMF takımı degilmi diye sormuştu? Konu bu Konu. Bıçak konusu degil...
Beni üzen ve rahatsiz eden konuda buydu. Bıçak ve Kılıc tartısması yaratılsın degil. Burada Bıçak, Kılıc vs. Üreten ve Üretim tekniklerini paylaşan Arkadaşların Kalbini kırma kesinlikle değil. Öyle anlaşıldıysa Af ola. Sakın Paylaşmayada bırakmayınız...
...........................................
Emre bey yazmış:
Arkadaşlar burası bir fikir ve bilgi paylaşım yeri, istatistiklere bakılırsa burada en çok gevezelik yapan adam olarak Mergup Bey'e özel mesaj atarak yakınanların burada nasıl bir forum istedikleri anlaşılıyor. Ben harbi bir insanımdır lafımı çekinmem, burada ciddi bir paylaşımın ilk temellerinin atıldığı bir yerde bu tip fısıltılar bizim gibi sanata gönül vermiş insanları çok kırıyor. En azından bana bir tokat gibi geldi...
Müsadenizle cevabım:
Emre bey,
benim hattim degil, size Tokat atmak haşa.. Yaptıgınız işlerinize kesinlikle derin saygim var. Ama dogru görmüşsünüz bende sizin belirtiginiz gibi harbi bir insanim onun icin bu konuyu gündeme taşidim. Ama Sanata gönül taşıyan tek siz degilsiniz, hepimizin tek Arzu ve Tutkusu bu . Onun icin buradayız ve onun icin böyle konularla beraber bazen tatlı bazen acı konuşuyoruz. Kimse darılmasın ve alınmasın lütfen! Belirtiginiz gibi böyle Forumlarda hep 'Üreten' hemde 'Kolleksiyon ve Arastima' yapan kitle bulunur. Ben Kolleksiyon ve Arastirmadan zevk alıyorum, Biz bir bütünün iki parcasıyız buyrun yana yana kol kol bu yolda devam edelim o zaman. Ama tekrar edıyorum sakın ola yolunuzdan vac gecmeyiniz. Sizin gibi Genc Ustalar bunu anca el atıp başarabilirler. Hattaki hatta yurdısından yardım veya kontak gerekiyorsa yardım istemeyi cekinmeyin sakın.
Emre bey yazmıs:
Eski kılıçlar konusunda meraklı arkadaşların romantizmini anlayabiliyorum, ben de öyleydim. Şimdi olaya çok farklı bakıyorum, kişisel yorum ve tasarım özgünlüğü konusu dışında eskiyi tekrarlamaya çalışmak benim için tam olarak artık heyecan verici gelmiyor. Eğer konseptimiz Osmanlı kılıçları - hançerleri vs. ise ve bundan başka tasarımlar, teknikler ve deneyimler gerçekten çoğunluk tarafından kalabalık ediyor görünüyorsa özür dilerim, bir daha olmaz.
Müsadenizle cevabım:
Ama kendiniz konuya dayanmışınız zaten, belki size “heyecan verici†gelmeyebilir, ama onunda bu Forumda hakkını verelim ne olusunuz.
Yani sizin anlayacagınız gibi herkesin elinden ne geliyor veya beçerebiliyorsa onu yapsın o bile yeter.
Benım elimden maalesef alıp duvara asıp ve arada bir silmek oluyor, ama cevremi her Fırsatında bilgilendirmeyi cabalıyorum ve güzel Sitemizi övüyorum. Buda benim elimden gelen...
...........................................................
Gökhan bey yazmış:
cengiz bey benim yapmaya çalıştığım balkan bıçağı osmalı kültürüne ait bir öğe değil mi sizce?
bence herkez elinden geleni yapmaya çalışıyor, yanlız kılıç gibi uç noktadaki denemeler için üretici arkadaşlara biraz daha zaman tanıyın bence..
Cevap:
Gökhanbey,
Balkan bıcagınızı merakla bekliyoruz, bol başarılar efendim...
........................................
Eylem bey yazmış:
Cebehane forumunun hançer, kama, bıçak vb. kısa kesici araçları kapsam dışı bırakmayacağını düşünüyorum. Her ne kadar konumuz hep kesici silahlar olsa da bunların dışındaki silahlar, hatta zırhlar da bir cebehanede bulunacak şeyler olduğundan dolayı bunların dahi konu dışı bırakılamayacağını düşünüyorum.
Cevap:
Eylem bey,
tamamen konu içine basmış bulunuyorsunuz. Burası tek bir Türk Silah forumu olmasın, geri kalan konularada kesinlikle el atma gerekcesı var. Benim gözümde en güzel su örnegi paylasmak istedim sizlerle: Buyrun siz karar verin:
Üst ve ortadaki resim 1653 Viyana Kusatmasindan ganimet olarak almanlar tarafindan alinmis ve bu güne kadar dayanabilmis bulunan, Dünyaca 3 tane eser kalmis Yeniceri kecesinden biri...
Sag resim bizim su anda Ülkemizde ve Avrupada Yeniceri kecesi diye Milletimize satilan ve hatta en gözde mehter takimlarinin bile kullandigi Kece takliti...