Mergup kabza onarımında kullandığın bu PVC türevi malzeme hakkında biraz daha etraflı bilgi vermen mümkün mü? Dokusu nasıl, kolay şekil verilebiliyor ve sonra desteksiz şeklini koruyabiliyor mu, sertleşince sağlam ve mukavim mi, piyasada bulmak kolay mı v.s...Ha bir de kulağı kemik kabzaya ne ile yapıştırdın? Ayrıca o kemiksi renk, görünüm ve dokuyu nasıl verdiğini de biraz ayrıntılı anlatabilirsen minnettar olurum .
Sancar kardesim,
Ben "Fimo" diye ilk defa sizden duyarak Internetde arastirdim. Ama sonuc olarak cevabim EVET olucak
-^b
Benim elimdeki madde de bu kökenli birsey sadece icindeki "yumusatici" orani biraz daha yüksek oldugundan zannedersem 150° derecede kuruyor. Sizin elinizdeki Fimo 110° derecede kuruyormus.
Form sertlestikten sonra seklini rahatlikla koruyup, her isleme hazir oluyor. Sekilklendirmesi icin senin bu parcayi 100 de 150 olarak tasarlaman ve bu 50 isleyerek üstünden zimparalamak, kesmek, delmek ile gecicek... yani senin dikkat edecegin husus sadece söyle olucak:
Bir Agac yontan USTAYA bir heykeltras yaptirtmislar, herkes begenip kutlamis, lakin usta su cevabi vermis. "Ben yapmadimki, bu heykeltras her zaman bu Agacin icinde idi, ben sadece etrafindaki fazlaliklari aldim....hepsi bu."
Konu "etrafindakileri" almak, lakin Fimo olan madde kuruma esnasinda hacim kaybediyor, (kuruyunca, su yani nem oranimi düsünce formda degisebiliyor. onun icin baslangicta "fazla" planlayip gerisini isleyerek almak.
Birbirine tutturma konusunda, ben tutkal ve gizli percin taktim. sen sadece sert tutkal taksan bencede
yeterli.
Eski kemiksi görünüm, renk ve doku konusunu burada degil, özel mesajda anlatmak isterim. Daha dogrusu ilgisi olan her ÜYEYE benden bunu ögrenebilir.. Lütfen ters anlasilmasin ama bu konu taklitci ve yeni mali Antika olarak pazarlamak isteyenlere yaramasin diye ulu ortam anlatmak istemiyorum. Bu konuda anlayisiniza siginiyorum.
selam ve saygilar
Mergup