Genel Konular > Seri Üretim

Yemeyenin Malını Yerler: Cold Steel Shamshir

<< < (2/3) > >>

Bekir Çankırı:
Tamamen   katılıyorum  Gökmen  bey .
Türk  kılıcı  için sevgi  besleyen   veya  emek  veren   herkes  biliyorum ki  sözlerinizin altına aynen   imza  atar.
    Gel görki  ata  mülkümüzün  bilgi  ipliklerini  ; kendi  toprağımızı  karış  karış  kazıp , emekle  yine bu topraklarda bulmamız gerekir  diye  düşünürüm . Dünyanın  bir başındaki  yabancının   edinip  ustalaştığı bilgiyi  buraların suyuyla büyüyen bizler de   edinip , bu  kumaşı   onlardan da  daha  ustalıkla dokuyabiliriz .  Hiç  şüphem yok  sizlerin de şüphesi  olmasın .
Mesele  sadece   bu  coğrafyada  değil   her  birimizin  genlerinde de olduğuna  inandığım  bu bilgilerin derlenip  bir araya getirilmesi ve uygulamaya da  başlanması .  Bu  süreç te   ne  mutlu  ki   " cebehane" nin  doğuşuyla   zaten  çoktan  başladı  -^b  .
Bu  fikri  ifade etmek  için  bu gün  iyi bir  zamanlama değil ve  riskli de  belki  ama ; ben  bugüne  kadar yabancı  ustalarca  yapılmış  olanların da , içinde  ödül  almışlar da dahil  adını  hak  eden  en iyi  Türk kılıcının  bu topraklarda  bugün  yaşayan  ustalarımızca yapılacağından  adım  gibi  eminim .
Atatürk e  atfedilen  TÜRK  .ÖĞÜN , ÇALIŞ , GÜVEN sözünde  bence  öğünmeyi   biz şimdilik   en sona  bırakıp çok çalışarak  yarına güvenebilir  sonucunda da öğünecek  işleri  günışığına çıkarabiliriz  -^b


 

Eylem Cengiz:
Atatürk'ün özdeyişindeki "öğün" sözcüğü öğren, öğret kelimeleri aracılığıyla da kavranabileceği üzere akıl, hatır, zihin (*) anlamına gelir.

*: TDK - Tarama Sözlüğü 1971

Gokmen Altinkulp:
Ya bizde yüksek karbonlu 1055 çelik satılmıyor mu? Adamlar aslında son derece basit birşey yapmışlar, hazır levhalardan kesiyorlar, biraz hafifletmek için ortasını makineyle işliyorlar, kabza takıyorlar ve al sana şamşir. Bende Windlass modeli var, namlusu aynı, Hindistan'da ucuza yaptırtıyorlar. Buna benzer yeni Tulvar modeli de üretmişler. Hazır 1055 çelik levha olsa en azından bir şimşir veya kılıç yapılabilir, en basit formuyla (hiç zahmetli çelik dövme işine girişmeden).

gökmen

Sancar Özer:
Katılıyorum. Zannediyorum başka bir başlıkta da paylaşmıştım avrupa uzun kılıcı üreten bir şirket CNC tezgahta seriye bağlamış halde kılıç şablonu kesip yanlış hatılamıyorsam tuz banyosunda tavlayıp kabzalayp satıyordu. Ve gayet de aslına uygun işlevsel ve dayanıklı kılıçlar yapılıyordu. Tabii gönül ister ki el yapımı polat çeliğinden Türk kılıçları yapılsın ve satılsın ama bu uzak bir umutsa işin tüketicisi olarak bu çeşide de razıyım açıkçası. Malzeme ve yapım tekniği olarak olmasa da form, sağlamlık, esneklik, kesicilik, hafiflik ve görünüm olarak aslına uygun örnekler olur piyasada en azından.

Yaşar Burak Uslu:
Sevgili Dostlar,
Hepsi iyi güzel de bu  dediklerinizi yatağan dahi yapmayı beceremeyen , malum renkli pasaport  ''ustalar'' mı yapacak.
 Görmeye başladık sağda solda kılıç diye millet çakmaya başladıkları taşlamadan geçmiş eğri metal paçalarını '' gül ağacı '' kabzalarla ...
Üstüne üstlük herkes te bir Türk Kılıcı yaptırdım , yaptırıyorum havaları ve namlusuna , balçağına hele bir de kınına bakıp hassssssköy demeye başladığımızda kavgaya tutuşan , kendini hezarfend sanan bir takım zevat-ı kiram ...
Eee yemeyenin malını yerler deyip doğru Coldsteel in yolunu tutacaz galiba bu gidişle ...
Baki selam.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git