Başlarken > Tanışalım - Sohbet Edelim

Merhaba; Kendinizi tanıtın

<< < (4/63) > >>

Sefa Çabuk:
Merhaba,
foruma yeni katılan tüm arkadaşlara hoşgeldin diyorum.

Burak Ekit:
merhaba , kendimi tanitmadan birkac mesaj atmis oldum ama kabalik yapmak istememistim,

 i  st uni dishekimligi mezunuyum, marmara uni doktora yaptim. meslegim geregi bircok materyal ile calistim.
   kilic ile ilgim 20 kusur sene once ozellikle Japon kilicina yonelik olarak basladi. uzun yillar konu ile ilgili temel kitaplar okudum. hatta yapildigi yere bile gittim, gordum. kullanilisini ogrenmeye calistim.
   ozellikle Turkler ve Japonlar gibi savasci kulturlerde kilic denen nesne toplumlarin tarih ve kulturlerinin o kadar icine islemis ki butun detaylariyla diliyle ,kulturuyle o toplumu incelemeden , kullandigi kilici anlamanin mumkun olmadigi inancindayim.
   ve son olarak bu yol beni hepimizin gectigini dusundugum baska bir yola getirdi ; kiyas. ve boylece diger kiliclari - ve kacinilmaz olarak kulturleri - goreceli olarak incelemeye basladim.
   uzun yillar sadece teorik olarak kalan bilgimi son 5 yildir , bileme-cilalama islemleri ile pratige dokmeye calisiyorum. ama kilicla ilgilenen herkesin kacinilmaz sonunun bir zaman ors ve cekicin basina gecmek oldugunun da farkindayim. son zamanlarda bunun da yollarini ariyorum.

 boyle bir gruba katildigim icin memnunum, insallah bilmediginiz biseyler biliyorum da bir yararim dokunur... burak..

Bahadır Soydan:
Merhaba. Kılıç,yatağan v.s. aratırken siteyi tesadüfen görüp kaydoldum. 1973 doğumluyum, İstanbul'dayım. Eski çağların silahlarına,savaşlarına ve tarih'e çocukluktan beri ilgim vardı. Daha sonraları bu merak koleksiyonculuk olarak şekil buldu. En sonunda da çoğu koleksiyoncunun zaman içinde başına gelen gibi alım-satım'a,antika silah ve askeri malzemenin ticaretine yöneldim. Zaman içinde önceki işlerimi bırakıp bu işe yoğunlaştım. Kılıç kama üzerine yabancı forumlar var, ancak Türkiye'de bildiğim kadarıyla yoktu. Gördüğüm kadarıyla bu yabancı forumlarda da genelde Türk silahları hem az, hem de genelde yabancı gözüyle değerlendirilerek, silahlarımızın sanki çoğu türlü coğrafya ve egemenliğimiz altındaki irili ufaklı bir sürü kavimlere ait tasarımlarmış gibi gösterilerek yer bulmaktadır. Dolayısıyla, yaygınlaştıkça daha da yararlı fikir alışverişleri,bilgi paylaşımı,bir camia oluşumu sağlayacağına inandığım bu Türk kılıç forumunun oluşturulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

saygılar

Eylem Cengiz:
Merhaba,

Çocukluğundan itibaren bıçak yapmaya ilgi duydum. Daha okul görmeden balya telinden çekiçle bıçak yapmaya çalışıyordum. Bundan 16-17 yıl önce, posta ile satılan "ranbo" bıçaklarını alacak param yok iken ilk defa bir ayımı ayırıp, elektrikli bir aletten yoksun olarak, ceviz saplı, traş edebilecek kadar keskin, deri kılıflı bir otuz santimlik bıçak yaptım. Daha sonra diğer çalışmalarım da oldu.

Şimdilerde yıllardan beri edindiğim deneyimler ile aldığım AR-GE kültürünü ve tarihe olan merakımı birleştirip kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Bu aralar malzeme, üretim teknikleri ve bıçak tasarımları üzerinde kendimi geliştirmeye ve atölye araçlarımı üretmeye çalışıyorum.

Ejder Uçar:
 Herkese merhaba,

Ejder Uçar, İzmir'de yaşıyorum.El yapımı bıçaklarla ilgili araştırma yaparken tesadüfen bu siteyi gördüm.Bıçaklara karşı kendimi bildim bileli büyük bir ilgim var.Çevremde benimle bu hobimi paylaşacak
pek kimse yokken, böyle bir topluluğa katılmış olmak gerçekten çok güzel....

Saygılar

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git